Az apátistvánfalvi Vidám Barátok amatőr színjátszócsoport premierje

A Magyarországi Szlovének Szövetsége apátistvánfalvi Vidám Barátok színjátszó csoportja Kovács László: „Amíg másnak van felesége…” című darabjának bemutatójára, valamint kulturális délutánra került sor 2011. szeptember 18-án az apátistvánfalvi Kultúrházban,melyet a Magyarországi Szlovének Szövetsége és az apátistvánfalvi Szlovén Kisebbségi Önkormányzat szervezett.A Magyarországi Szlovének Szövetsége apátistvánfalvi Vidám Barátok

színjátszó csoportja

Kovács László: „Amíg másnak van felesége…”

című darabjának bemutatójára, valamint kulturális délutánra került sor 2011. szeptember 18-án az apátistvánfalvi Kultúrházban,

melyet a Magyarországi Szlovének Szövetsége és az apátistvánfalvi Szlovén Kisebbségi Önkormányzat szervezett.

  

A korai délutáni órákra zsúfolásig megtelt az apátistvánfalvi Kultúrház a helyi és a szomszédos szlovéniai- goričkoi nézőkkel.

A Vidám Barátok színjátszócsoport 11. darabjának színre vitelére, illetve premierjére került sor ezen a délutánon.

A színdarabot Kovács László írta, Branko Pintarič rendezte, akinek révén a cankovai színjátszók felvették a kapcsolatot a helyi amatőr csoporttal és a közös munka eredménye egy nagyszerű kooprudukció lett.

 

A rendezvényt megtisztelte Angelina Trajkovski a Szlovén Köztársaság megbízott Főkonzul Asszonya, Hirnök József a Magyarországi Szlovének Szövetségének elnöke, Drago Vogrinčič cankovai és Ludvik Novak puconci- i polgármesterek; illetve  

Apátistvánfalva Község Önkormányzatának polgármestere Erdei Lászlóné, aki a helyi települési önkormányzat képviselő testületének nevében elismerését fejezte ki a csoport részére és az önkormányzat anyagi támogatását nyújtotta át a csoport vezetőjének.

 

A cankovai és az apátistvánfalvi színjátszók közös tevékenysége kitűnő megjelenési formája annak a hatékony együttműködésnek, melynek célja a kulturális örökség, nyelvi sokszínűség megőrzése és átörökítése.

 

A tavalyi évben 26 fellépésre való meghívásnak eleget tett és Pro Cultura Minoritatum Hungariae Díjjal kitüntetett apátistvánfalvi színjátszók előadását

 a šalamenci Turisztikai Egyesület duojának jelenete, illetve a cankovai Boštjan Simic és Matej Mertük burleszkje követte.

 

A kulturális délutánt a Magyarosrzági Szlovének Szövetsége és az apátistvánfalvi Szlovén Kisebbségi Önkormányzat által szervezett fogadás zárta.  

 

A Magyarországi Szlovének Szövetsége által fenntartott és az apátistvánfalvi Községi Önkormányzat által támogatott apátitstánfalvi Vidám Barátok Amatőr Színjátszó Csoport további sikeres fellépéseihez és a kulturális örökség megőrzése érdekében végzett tevékenységéhez sok sikert kívánunk.