Hírek

Hulladékszállítással kapcsolatos tájékoztató

Így segíthetjük a hulladékszállítók munkáját

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi a mi településünkön is a hulladékszállítást. A koronavírus-járvány ideje alatt kiemelten fontos a lakosság együttműködése a hulladékszállítás technikai lebonyolításában. Néhány egyszerű szabály betartásával mi is jelentősen segíthetjük a társaság munkáját. A mellékelt dokumentumban összefoglalták az erre vonatkozó kéréseiket.

Változás az építésügyi hatósági feladatok ellátásában

A Kormányhivatal lett az általános építésügyi hatóság

A Kormány az építésügyi hatósági feladatokat ellátó általános építésügyi hatóságként az építmények, építési tevékenységek tekintetében a fővárosi és megyei kormányhivatalokat jelölte ki 2020. március 1-től, továbbá ugyancsak 2020. március 1. napjától a járási hivatalok építésügyi és örökségvédelmi feladatait a megyei kormányhivatalok látják el.

A Vas Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztálya az állampolgárok részére a továbbiakban is biztosítani kívánja a folyamatos kapcsolattartás lehetőségét az illetékességi területén.

A Vas Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztály Építésügyi Osztályának ügyfélfogadási rendje a Szentgotthárdi járás települései tekintetében:

Ügyfélfogadás helye: Szentgotthárd, Kossuth Lajos utca 7.
Ügyfélfogadás ideje: hétfőn és szerdán 8:00 – 12.00 óra.

A nemzetiségeknek nyújtott támogatásoknak a szülőföldön maradást kell szolgálniuk

Bővülhet az iskola, megújulhat a templom

A nemzetiségeknek nyújtott támogatásoknak a szülőföldön való megmaradást és a nemzetiségi közösségek megerősítését kell szolgálniuk - hangoztatta kedden Apátistvánfalván az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár.

Vadásztársaságok hirdetményei

Terelővadászatok december végén, január elején

A Hármashatár Vadásztársaság és a Hársas Patak Vadásztársaság három tájékoztatót adott ki december végi és január eleji terelővadászatokról. A tájékoztatók a kék nyílra kattintva megjelenő linken érhetők el.

Hársas Patak Vadásztársaság

Terelővadászat

A Hársas Patak Vadásztársaság tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy 2019. december 14-én, szombaton, 7.00 órától 16.00 óráig terelővadászatot tart a mellékelt felhívás szerint, ami a kék nyílra kattintva érhető el.

<< < 1 2 3 4 5 ... > >>